Ajuntament de Maçanet de Cabrenys

Captcha image
  • Maçanet de Cabrenys
  • Maçanet de Cabrenys
  • Maçanet de Cabrenys
  • Maçanet de Cabrenys
  • Maçanet de Cabrenys

MAÇART 2010

Sou a: Inici>Serveis>Agenda>MAÇART 2010

Del 20 al 22 d'agost del 2010


Que és el Maçart?


Tres dies de festival artístic i cultural de Catalunya i el sud de França, on podrem gaudir de l'art, els espectacles, les tradicions, la cultura i la història dels pobles fronterers.


La “frontera” és i ha d'ésser l'ànima i el punt neuràlgic on es belluguin tots els interessos artístics i culturals. Creiem que és un punt molt important en el nostre territori i nexe d'unió per a molts pobles i nacionalitats. Pensem que som Europeus, però bàsicament i culturalment som Mediterranis. Per tant, la nostra aposta vol passar per ser un festival amb la mirada posada en Europa, però sobretot en els països i cultures mediterrànies. Voldríem que, en aquest petit "espai" que són el nostres pobles, es pugui veure la comunió entre la diversitat de les diferents cultures, en els espectacles, en els projectes artístics...etc, convivint i compartint junts l'espai i el poc temps que dura el festival"....


 


Els Orígens


El festival Maçart va néixer l’estiu del 1998 a Maçanet de Cabrenys, fruit de les inquietuds artístics i culturals de la seva creadora Brigitt Ter Steege. En els seus inicis el festival tenia una filosofia de portes obertes on tot artista que volgués mostrar el seu treball podia fer-ho.


Des de llavors ha estat un festival on els seus actes, exposicions, espectacles, han sigut de lliure entrada.


Els darrers anys ha dut una línea contemporània i avantguardista consolidada amb èxit per part dels seus organitzadors.


Des de la dotzena edició, volem anar una mica més enllà per dur a terme un projecte que  creiem s'identifica amb l'autèntica personalitat del poble i dels pobles veins: la cultura transfronterera.


Es per això, que en aquesta tretzena edició pretenem ser exemple d’obertura de fronteres i crear el TRIANGLE D’ART FRONTERER CONTEMPORÀNI entre els pobles de La Jonquera, Maçanet de Cabrenys i el Perthús.


 Informació d’Interès:


DATES: 20, 21 I 22 d’Agost del 2010


LOCALITZACIONS: Espais diversos de La Jonquera, Maçanet de Cabrenys i el Perthús.


 


Per més información podeu accedir a la web de www.maçart.cat i accedir a l’apartat de premsa per descarregar-vos el programa sencer d’aquesta 13 edició.


 


 

 
 
 

Copyright 2010 Maçanet de Cabrenys

C/ Paret Nova, 14 · 17720 Maçanet de Cabrenys · Tel. 972544005 ·